Бета аланин за сила и издръжливост

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка бета-аланин

вторник, 2 декември 2014 г.

Widgets

Бета аланин действие

Хранителна добавка бета-аланин

 

  Хранителните добавки Beta-Alanine се свързват със спортистите и употребата му в спортове за сила, и силова издръжливост.Когато Ви трябва добавка за издръжливост и повишаване на силата и постиженията бета-аланин е добър избор.Какво представлява добавка Beta-Alanine
Прием на добавки с β-аланин значително повишиават нивата на карнозин от тип I и тип II в човешките мускулни влакна на вастус латералис (Vastus lateralis muscle), както и в предната тибиалис(Tibialis posterior muscle),солеус и гастрокнемиус.
Това дава обосновка за ергогенната ролята на β-аланин в допълнение към интензивни тренировки, които предизвикват H + формирането и мускулна ацидоза .Тъй като мускулната ацидоза допринася за поява на умора по време на тежки тренировки.Увеличаване на концентрацията на карнозин в мускулите,чрез прием на добавки бета аланин, ще се увеличи капацитета вътре в клетката, по този начин се забавя началото на настъпване на умора.Това прави бета аланин, много подходяща хранителната добавка за издръжливост.

Ергогения ефект на β-аланин в допълнение с тренировки с висока интензивност дава видими резултати при спортистите.Това води до разширяване на пазара в цял свят, на β-аланин през последните няколко години.Естествено това налага и повишен интереса към тази научна област,и провеждане на научни изследвания потвърждаващи ефекта от прием на бета аланини и Бета аланин действие. След първата публикация по тази тема ,публикувана от Harris през 2006,сега има няколко цялостни качествени проучвания по темата за прием на β-аланин добавки при интензивни тренировки.

Ново изследване проведено в Колеж Адамс Колорадо и представено на годишната среща на дружеството по спортно хране­не в Ню Орлиънс, потвърждават тези резултати. Състезатели по борба, които приемат бета-аланин за 8 седмици, покачват забележително мускулната маса и увеличават бързината си значително. Състезателите по борба са били в състезателен период и прием на бета аланин им е помогнал не само да свалят излишните телесни мазнини, но и да покачат мускулна маса. Тези , които са взимали плацебо в место бета аланин, са загубили мускулна маса вместо телесни мазнини.
 

 

Действие на бета-аланин

  • Бета аланин се използва от спортисти и е доказано ефективен за покачване на сила,екс­плозивност и мускулна маса.
  • Изследване върху действие на beta-alanine  ясно сочи, че той е мощен суплемент, и когато се комбинира с някои други хранителни добавки, ще подобри значително вашите постижения в залата и извън нея.Така бета аланин се затвърждава ,като хранителната добавка за издръжливост, която Ви позволява продължителни и тежки тренировки и натоварвания.
  • Бета-аланин е най-известен с ролята си да подобрява работоспособността по време на тренировка, като намалява натрупването на водородни катиони, респективно киселини, в мускулната тъкан.Така хранителни добавки с бета аланин забавят мускулната умора.
  • При тежки тренировки мускулите използват beta-alanine за производство на карнозин.Така се стимулира и  генерира повече енергия ,което Ви дава повече физическа издръжливост.
  • Бета-аланин е  естествен протектор на черния дроб.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар